Home>Recepten>Hartige taart & omelet>Hartige cakejes met groene asperges
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Hartige cakejes met groene asperges

Ingrediënten:
• 200 g zelfrijzende bloem
• versgemalen peper*
• verse tijmblaadjes
• 3 eieren
• 1 dl melk
• 1el olijfolie*
• 50 g Manchego kaas
• 1/2 bakje groene asperges
• 75 g zalmfilet (of zalmforel)

 

Benodigdheden: bakplaat*, kookpot/pan, kom*, vergiet*, keukenpapier, meelzeef*, garde*, kaasrasp*, snijmesje*, snijplank*, papieren cakevormpjes*, muffinplaat*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Laat de zalm zacht garen op een bakplaat in de oven op 110°C.
- Verkruimel de zalmfilet voorzichtig met je handen.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de asperges kort.
- Giet ze af en leg ze even in koud water met ijsblokjes.
- Giet ze opnieuw af en dep ze droog.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef de bloem en voeg er wat versgemalen peper en de verse tijmblaadjes aan toe.
- Klop de eieren los met de melk en de olie.
- Rasp de kaas en schep ¾ ervan door het deeg.
- Snij de asperges in stukjes en hou de puntjes apart.
- Meng de stukjes zalm onder het deeg. 
- Verdeel het deeg over de cakevormpjes en werk de cakejes af met de aspergepuntjes en de rest van de kaas.
- Bak de cakejes ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat de cakejes afkoelen op een taartrooster en serveer met een groene salade.

 

Tip: varieer met seizoensgroenten en soorten kaas! Deze cakejes zijn ook lekker met olijfjes en gegrilde courgettes.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.