Home>Recepten>Hartige taart & omelet>Quiche met bietjes en Camembert
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Quiche met bietjes en Camembert

Ingrediënten:
voor het kruimeldeeg
• 500 g bloem
• 250 g zachte boter
• 3 eieren
• versgemalen peper*
• zeezout*

 

voor de vulling
• 6 kleine Chioggia bieten (gele en rode)
• 250 g cottage cheese
• 2 eieren
• versgemalen peper*
• zeezout*
• verse dragon
• enkele stukjes Camembert
• 2-3 sneetjes Serranoham

 

Benodigdheden: kommen*, huishoudfolie, deegroller*, quichevorm*, mandoline, snijplank*, garde*, snijmes*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Maak het deeg: meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg.
- Rol het deeg op tot een bolletje, wikkel het in folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad.
- Beboter een quichevorm en bekleed hem met het uitgerolde deeg.
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Snijd de Chioggia bieten met behulp van een mandoline in een fijne plakjes (tip: je kan ook gekookte bietjes gebruiken, snijd ze dan niet te fijn).
- Klop in een kom de eieren los en meng ze met de cottage cheese.
- Hak de dragon fijn en schep door het kaasmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het kaasmengsel over de bodem van de quiche en verdeel er de bietjes en stukjes Camembert over.
- Snijd de ham in reepjes en leg de reepjes tussen de bietjes op de quiche.
- Bak de quiche ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin is.



Serveer de quiche in kleine punten als hapje of met een slaatje (bv. waterkers of geschaafde venkel en sinaasappel).

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.