Home>Recepten>Hoofdgerechten>Lamskroontje met kruidenkorst en muntsaus
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Lamskroontje met kruidenkorst en muntsaus

Ingrediënten:
• lamskroon van ca. 800 g
• scheutje olijfolie*
• klontje boter
• versgemalen peper*
• zeezout*
• 2 tl mosterd*

voor de kruidenkorst
• 2 el fijngemalen amandelen
• 1 teentje look, fijngeperst
• handvol verse peterselie, fijngehakt
• handvol verse munt, fijngehakt
• handvol verse koriander, fijngehakt
• 1 el gehakte pistachenootjes
• 1 eiwit
• versgemalen peper*
• zeezout*

voor de geroosterde aardappelen
• 600 g krieltjes (of Ratte aardappelen)
• scheutje olijfolie*
• enkele takjes verse rozemarijn
• 2 laurierblaadjes*
• klein scheutje rode wijnazijn
• citroenrasp
• enkele teentjes knoflook
• fleur de sel*

voor de muntsaus
• 4 el fijngehakte muntblaadjes
• 1 tl honing*
• snufje zeezout*
• 3 el heet water
• 3 el witte wijnazijn


Benodigdheden:
kom*, pollepel*, dunschiller*, kookpot/pan, vergiet*, 2 braadsledes*, kommetje*, mini-garde*, braadpan*, kooktang*, aluminiumfolie, trancheermes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:
- Maak eerst de kruidenkorst voor het lamskroontje: meng alle ingrediënten in een kom en zet deze in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en kook ze 5-8 minuten in gezouten water.
- Giet ze af en laat ze kort drogen in de kookpot/pan.
- Doe de aardappelen in een braadslede met de rest van de ingrediënten en rooster ze ca. 45 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Breng de geroosterde aardappelen op smaak met fleur de sel.
- Meng alle ingrediënten voor de muntsaus in een kommetje en laat deze minstens 45 minuten op smaak komen.
- Haal het lamsvlees uit de koelkast en laat het even rusten.
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een braadpan en schroei het vlees rondom rond mooi bruin.
- Breng op smaak met peper en zout en leg het lamskroontje in een braadslede.
- Wrijf het vlees in met de mosterd en verdeel er de kruidenkorst over.
- Zet 8-12 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de lamskroon).
- Haal het vlees uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Snijd het lamskroontje in porties (tussen de botjes in).
- Serveer de plakjes lamskroon met de geroosterde aardappelen, een lepeltje muntsaus en deze gewokte groenten met pistachenootjes.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.