Home>Recepten>Salades>Linzensalade met feta
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Linzensalade met feta

Ingrediënten:
voor de salade:
400 g Puy linzen
200 g feta
• 1 bosje radijsjes
handvol waterkers (of veldsla)
handvol rucola (of jonge slablaadjes)
handvol platte peterselie
enkele takjes oregano
1 kleine rode ui

 

voor de dressing:
½ tl honing*
½ dl koolzaadolie
1 el notenolie
scheutje balsamico-azijn*
versgemalen peper*
fleur de sel*

 

Benodigdheden: kookpot/pan, pollepel*, vergiet*, theedoek*, snijmesje*, snijplank*, kom*, garde*, schaal*, sauskommetje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking, giet ze af en laat afkoelen.
- Was de sla en kruiden en dep ze voorzichtig droog met een schone theedoek.
- Pel de rode ui en snijd in ringetjes.
- Was de radijsjes en snijd ze af aan het steeltje.
- Maak de dressing: klop de honing door de koolzaad- en notenolie en breng op smaak met een scheutje balsamico-azijn, versgemalen peper en fleur de sel.
- Meng alle ingrediënten voor de salade en verkruimel de feta erover.
- Serveer de dressing apart en combineer de salade met desem- of speltbrood. 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.