Home>Over Dille & Kamille>Klassieke muziek en Dille & Kamille

Klassieke muziek en Dille & Kamille

Klassieke muziek speelt een grote rol bij Dille & Kamille. Al vanaf de eerste Dille & Kamille in Utrecht (1974) hoor je in al onze winkels klassieke muziek op de achtergrond: de tijdloos mooie muziek draagt bij aan een ontspannen sfeer waarin het prettig winkelen én werken is. 

 

Het draait bij ons om 'natuurlijke eenvoud', om het genieten van een mooi moment – geluk zit vaak in kleine dingen. In onze winkels zorgt klassieke muziek niet alleen voor een fijne sfeer, maar het helpt ook om even te onthaasten en inspireert misschien zelfs tot bezinning. Je zou kunnen zeggen dat de muziek, samen met onze medewerkers, onze winkels een ziel geeft. 

 

Dille & Kamille wil klassieke muziek graag voor iedereen toegankelijk maken, daarom steunen we deze zomer een aantal prachtige muziekfestivals. Bovendien lanceren we midden juni ons eigen Spotify-kanaal.

 

DE DILLE & KAMILLE MUZIEKREEKS
Dille & Kamille heeft, in samenwerking met de stichting Haren en Snaren, een eigen cd-reeks ontwikkeld met prachtige muziek van Schubert, Mozart en Haydn. Kijk hier voor meer informatie en om de cd's te beluisteren.  

 

ZEISTER MUZIEKDAGEN

Elk jaar in augustus 

Twee weken muziekplezier voor jong en oud met een verrassend repertoire!

De Zeister Muziekdagen zijn elk jaar weer een absolute must voor de liefhebber van kamermuziek. In de prachtige witte kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, vlak bij Slot Zeist, geniet je van absolute topmusici en aanstormend talent, met een verrassend repertoire van bekende en minder bekende werken.

 

Dille & Kamille sponsorde tijdens het festival van 2016 een heel bijzonder concert: de uitvoering van Schuberts 'Winterreise' door zangeres Wende. Dit wordt beslist geen traditionele uitvoering! Samen met pianist Gerard Bouwhuis en in een regie van Gerardjan Rijnders, toverde Wende de beroemde liederencyclus om tot een fascinerend nieuw werk. 

Kijk voor het programma op www.zeistermuziekdagen.nl 

 

 

 

WONDERFEEL

Elk jaar in juli

Vier de zomer op Wonderfeel, het grootste buitenfestival voor klassieke muziek in de natuur! 

 

Wat is er mooier dan genieten van klassieke muziek midden in de natuur? Wonderfeel is een driedaags buitenfestival op landgoed Schaep en Burgh, het schitterende natuurgebied van Natuurmonumenten in 's Graveland (bij Hilversum). Je wandelt van podium naar podium en geniet tot laat in de zomeravond van meer dan 250 topmusici en 100 optredens, je kunt picknicken onder de bomen en heerlijk samen eten en drinken bij de rollende keukens.

Wonderfeel is voor alle leeftijden leuk. Ook voor kinderen is van alles te doen: muziek maken natuurlijk, maar je kan ook op stap gaan met de boswachters van Natuurmonumenten en bijzondere planten en dieren ontdekken.

 

Kijk voor het programma op www.wonderfeel.nl. Klik hier voor een sfeerimpressie van Wonderfeel 2015. 

 

 DELFT CHAMBER MUSIC FESTIVAL

 

 Elk jaar in juli/augustus

 

 

In en om historisch Delft op zoek naar de essentie van de klassieke muziek én een echt Dille & Kamille concert!

 

Het thema van deze 20e editie van dit festival is 'DNA: essentie onderzocht': artistiek leider en violiste Liza Ferschtman neemt ons mee op zoek naar de oorsprong en de essentie van muziek en kunst. Je geniet van prachtige kamermuziek, uitgevoerd door de absolute wereldtop. Op het festivalterrein aan de Oude Delft kan je lekker eten en na de concerten borrelen en napraten met de musici. Ook erg leuk: het zgn. Stoelendansconcert - een zomerse fietstocht door Midden-Delfland op maandag 1 augustus met 3 bijzondere concerten in prachtige kerkjes. 

Dille & Kamille is de trotse hoofdsponsor van het 'Dille & Kamille Concert op de Markt': een gratis toegankelijk concert op de historische Grote Markt in Delft. Vocaal ensemble Frommermann trakteert je op klassieke hits, opera, volksmuziek en close harmony. 


Kijk voor het programma op 
www.delftmusicfestival.nl