Home>Recepten>Hoofdgerechten>Kip met gekonfijte citroen en olijven uit de Römertopf
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Kip met gekonfijte citroen en olijven uit de Römertopf

voor 4 personen

 

Ingrediënten:
• 1 hele kip, in stukken gesneden
• 4 el Ras el hanout*
• 4 grote uien, geschild en grof gesneden
• 2 teentjes look, geschild en doormidden gesneden
• 4 gekonfijte citroenen, doormidden gesneden
• 10 grote groene olijven, doormidden gesneden
• 200 ml water
• 100 g orzo
• handvol platte peterselie
• olijfolie*
• zeezout*
• versgemalen zwarte peper*


Benodigdheden:Römertopf*, braadpan*, pollepel*, kookpot/pan, zeef*,
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Leg de Römertopf in water tot hij helemaal onder staat en laat hem ca. 15 minuten staan. Zo neemt het poreuze aardewerk vocht op, dit wordt later omgezet in stoom.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Kruid de stukken kip met 2 el ras el hanout kruiden.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de stukken kip goudbruin aan.
- Voeg er de uien en de look bij en bestrooi met de rest van de ras el hanout. Laat eventjes mee kleuren.
- Doe alles in de Römertopf samen met de gekonfijte citroenen, de groene olijven en het water.
- Zet de Römertopf 1,5 uur in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de orzo gaar in gezouten water.
- Giet af en meng er wat olijfolie onder. Kruid af met peper en zout en bestrooi met wat versgehakte platte peterselie.
- Serveer bij de geurige kip (dit kan zowel warm als koud).

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.