Home>Recepten>Salades>Zomerse salade met bietjes, venkel en gerookte zalm
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Zomerse salade met bietjes, venkel en gerookte zalm

Ingrediënten:

• 1 rode biet, geschild

• 1 gele biet, geschild

• 3 wortels (liefst een oranje, gele en paarse wortel)

• ½ venkel (ook het venkelgroen bewaren)

• 1 roze grapefruit (pompelmoes)

• 200 g gerookte zalm

• xèresazijn

• olijfolie*

• anijszaad*

• grof zeezout*

• versgemalen zwarte peper*

 

Benodigdheden: snijmesje*, dunschiller*, snijplank*, schaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Snij de bieten in dunne plakjes.
- Snij lange repen van de wortels met een groenteschaaf of dunschiller.
- Snijd de venkel fijn, hou het venkelgroen apart.
- Schil de grapefruit en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
- Doe de wortelreepjes in een grote schaal, schik er de schijfjes biet, de venkel, de roze grapefruitpartjes en de gerookte zalm tussen.
- Besprenkel de salade met wat xèresazijn en olijfolie.
- Werk af met anijszaad, wat venkelgroen, grof zeezout en zwarte peper.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.