Home>Recepten>Pannenkoeken & poffertjes>Pannenkoeken met appeltjes, kaneel en zure room
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Pannenkoeken met appeltjes, kaneel en zure room

voor ca. 12 pannenkoeken

 

Ingrediënten:
250 g zelfrijzende bloem
• 5 dl melk
• 3 eieren
• 1 kg appels (bv. Pink Lady)
• 2 el boter
• kaneel*

 

Benodigdheden:mengkom*, garde*, pollepel*, appelboor*, dunschiller*, koekenpan*, pannenkoekenspatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
-
Klop de eieren los in een grote mengkom.
- Doe er de bloem bij en roer glad.
- Voeg de melk toe en roer goed.
- Zet het deeg even opzij.
-
Verwijder het klokhuis van de appels en schil ze.
- Snijd de appels in blokjes en bak ze in wat boter tot ze goudbruin zijn.
- Bestrooi met wat kaneelpoeder.
-
Bak de pannenkoeken in de koekenpan, vul ze met de kaneelappeltjes en rol ze op.
- Serveer met een lepeltje zure room.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.