Home>Recepten>Soep>Linzensoep met worst
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Linzensoep met worst

voor 4 personen
bereidingstijd: 40 minuten


Ingrediënten:
• 2 el boter
• 1 wortel
• 1 stengel bleekselderij
• 1 ui
• 1 aardappel
• 200 g gedroogde linzen (groene of bruine)
• 1 l kippenbouillon
• snufje komijnzaad*
• 1 laurierblad*
• snufje zwarte peper* en zout*
• 1 el olijfolie*
• 6 kerstomaten
• 8 plakjes rookworst (ca. 1 cm dik)

 

Benodigdheden: dunschiller*, snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, pollepel*, koekenpan*, grillpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Pel de ui en schil de aardappel en de wortel.
- Snijd de wortel, de bleekselderij, de ui en de aardappel in dobbelsteentjes (brunoise).
- Smelt de boter in een kookpot en laat de groenten ca. 5 minuten garen.
- Voeg de linzen, de kippenbouillon, het komijnzaad en het laurierblaadje toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Halveer de kerstomaten.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de kerstomaten kort op hoog vuur.
- Voeg de kerstomaten toe aan de soep.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de plakjes rookworst. Voeg ook deze toe aan de linzensoep.
- Haal het laurierblaadje uit de soep en breng de soep eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout.
- Serveer met versgebakken brood.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.