Home>Recepten>Koekjes & ander zoet>Vanille wafeltjes
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Vanille wafeltjes

voor 25 wafeltjes

 

Ingrediënten:

250 g zelfrijzende bloem

140 g suiker

10 g vanillesuiker

1 vanillestokje*

3 eieren

200 g boter

snufje zout*

 

Benodigdheden: steelpannetje*, snijmesje*, kom*, pollepel*, keukenmachine of mixer, wafelijzer, lepel*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur.
- Snij de vanillestok overlangs door en schraap uit elke helft de vanillezaadjes.
- Meng in een kom de bloem, de suiker, de vanillesuiker, de vanillezaadjes en een snufje zout. Meng alle ingrediënten goed.
- Voeg de eieren toe en mix alles tot een glad deeg.
- Doe er vervolgens ook de gesmolten boter bij en mix nog een keer.
- Laat het deeg gedurende 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.
- Bak de wafeltjes in een wafelijzer. Stel de temperatuur in op de hoogste stand. Gebruik ongeveer een eetlepel deeg per wafeltje.
- Laat de wafeltjes na het bakken afkoelen op een taartrooster.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.