Home>Recepten>Hoofdgerechten>Ovenschotel met zalm en zoete aardappel
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Ovenschotel met zalm en zoete aardappel

voor 4 personen

Ingrediënten:

4 zoete aardappels

1 grote venkelknol

30 kerstomaatjes

4 zalmfilets 

olijfolie*

peper en zout*

2 tl kerriepoeder*

honing*

 

Benodigdheden: groenteborstel*, snijmesje*, ovenschaal*, kom*, tang*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 165°C. 
- Was de groenten.
- Snijd de zoete aardappels en de venkel in schijfjes. (Je hoeft de aardappels niet te schillen.)
- Verdeel ze over een ovenschaal.
- Voeg ook de kerstomaatjes toe.
- Bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
- Bak de groenten ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak in een kom een marinade met het kerriepoeder, peper, zout, olijfolie en honing.
- Wrijf de zalmfilets hiermee in.
- Leg de zalmfilets op de groenten in de ovenschotel en zet nog 15 minuten in de oven. 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.