Home>Recepten>Ontbijt & brunch>Bananen-dadelbrood
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Bananen-dadelbrood

Ingrediënten:

3 rijpe bananen (hou 1 banaan apart)

4 el agavesiroop

150 g Griekse yoghurt

3 eieren

140 g speltbloem

100 g gemalen havermout

1 el bakpoeder*

50 g walnoten, fijngehakt

8 dadels zonder pit, in stukjes

 

Benodigdheden: kommen*, keukenmachine of blender, pollepel*, bakpapier, bakvorm*, snijmesje*, caketester*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180°C. 
- Meng de agavesiroop met de Griekse yoghurt, de eieren en 2 bananen. Mix glad in een blender of keukenmachine.
- Doe de speltbloem, de havermout, het bakpoeder, de walnoten en dadels in een kom.
- Giet de ‘droge’ ingrediënten beetje per beetje bij het bananen-mengsel. Meng goed.
- Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
- Leg bovenop het bananen-dadelbrood een doormidden gesneden banaan.
- Bak het bananen-dadelbrood ca. 60 minuten in de voorverwarmde oven tot het gaar is.
- Laat afkoelen op een taartrooster. 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.