Home>Recepten>Hoofdgerechten>Linguine met scampi
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Linguine met scampi

voor 4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:
• 250 g linguine met citroen en peper*
• 16 verse scampi
• 5 el roomboter
• snufje zout*
• snufje zwarte peper*
• handvol citroenmelisse


Benodigdheden:
kom*, snijmesje*, pollepel*, fijne zeef*, neteldoek*, kookpotten/pannen, vergiet*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Maak eerst de scampi schoon. Hou 4 scampi aan de kant. Pel de rest van de scampi - vang het vocht op en leg de pantsers en de koppen aan de kant.
- Maak op de rug van de scampi een insnijding van kop tot staart en verwijder het darmkanaal (een zwart ‘draadje’).
- Smelt de roomboter in een pan en voeg het scampi-vocht, de pantsers en de koppen toe.
- Laat 5 minuten op hoog vuur inkoken terwijl je af en toe roert.
- Giet alles door een fijne zeef (eventueel door een neteldoek) en vang het vocht op. Giet de botersaus terug in de pan.
- Kook de linguine beetgaar in een pan met ruim gezouten water.
- Giet de pasta af en meng met de botersaus. Verhit op laag vuur.
- Voeg de gepelde en de ongepelde scampi toe en meng voorzichtig. Laat de scampi langzaam garen.
- Zet het vuur uit en voeg 2/3 van de citroenmelisse toe, met een snufje zout en zwarte peper.
- Verdeel de pasta over de borden en leg op ieder bord 3 gepelde en 1 ongepelde scampi.
- Verdeel de resterende citroenmelisse over de borden en serveer meteen.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.