Home>Recepten>Nagerechten>Gevulde sinaasappel met vanille-ijs
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Gevulde sinaasappel met vanille-ijs

voor 4 personen
bereidingstijd: 10 minuten + 6 uur in de vriezer

 

Ingrediënten:
• 4 perssinaasappels
• 200 g vanille-ijs (ongeveer 4 bollen)
• 1 tl gembersiroop*


Benodigdheden:
snijmesje*, snijplank*, lepel*, kom*, mixer of keukenmachine, fijne zeef*, steelpannetje*, ijsbolschep*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Snij de bovenkant van de sinaasappels (een ‘hoedje’) en leg aan de kant.
- Hol de sinaasappels voorzichtig uit met een lepel en vang het vocht en het vruchtvlees op in een kom.
-
Leg de uitgeholde sinaasappels en de ‘hoedjes’ minstens 6 uur in de vriezer.
- Mix het vruchtvlees en giet door een fijne zeef.
- Doe het gezeefde sap met een theelepel gembersiroop in een pannetje.
- Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje inkoken.
- Laat de saus afkoelen en bewaar ze in een afgesloten flesje in de koelkast.
- Haal de bevroren sinaasappels en de ‘hoedjes’ uit de vriezer net voor het serveren.
- Vul de sinaasappels met een bolletje vanille-ijs.
- Haal de saus uit de koelkast en giet een lepeltje ervan over het ijs.
- Serveer met enkele krokante kletskoppen-koekjes met pindanoten.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.