Home>Recepten>Hapjes & voorgerechten>Trio van hummus met geroosterde groenten en naanbrood
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Trio van hummus met geroosterde groenten en naanbrood

Ingrediënten:
voor de hummus met rode bieten
400 g kikkererwten (in blik) + 4 el ‘sap’ uit het blik
1 teentje look
3 el olijfolie*
2 gekookte rode bietjes
peper en zout*

voor de hummus met paprika
400 g kikkererwten (in blik) + 4 el ‘sap’ uit het blik
1 teentje look
3 el olijfolie*
4 el paprika tapenade (tip: deze kan je eventueel ook zelf maken door 2 rode paprika’s te roosteren in de oven en vervolgens fijn te mixen)
½ tl gerookt paprikapoeder*
peper en zout*

voor de hummus met pompoen
400 g kikkererwten (in blik) + 4 el ‘sap’ uit het blik
1 teentje look
3 el olijfolie*
5 el pompoenpuree (zelf maken? klik hier voor het recept) > linken naar recept Coquilles met puree van pompoen en geroosterde bloemkool)
1 tl currypoeder*
peper en zout*

voor de geroosterde dipgroenten
4 oranje wortelen
4 gele wortelen
4 paarse wortelen
2 pastinaken
gerookte olijfolie*
honing*
peper en zout*

voor het naanbrood (4 stuks)
300 g zelfrijzende bloem
150 g Griekse yoghurt
100 ml olijfolie*
1 teentje knoflook
handvol komijnzaadjes*
versgemalen zwarte peper*
grof zeezout*

 

Benodigdheden: snijmes*, dunschiller*, snijplank*, bakpapier, ovenschaal*, pollepel*, kommen*, deegroller*, grillpan*, bakkwastje*, spatel*, keukenmachine of blender
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
voor de geroosterde groenten
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de groenten en snijd ze in langwerpige stukjes.
- Leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal en bedruppel ze met wat gerookte olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en grof zeezout.
-
Roer alles goed om en laat ca. 35 minuten roosteren in de oven.

voor de hummus
-
Maak elke soort hummus volgens dezelfde bereidingswijze: mix de kikkererwten en het ‘sap’ samen met de look en de olijfolie in een keukenmachine.
-
Doe er vervolgens de groenten en de kruiden bij en mix opnieuw glad. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

voor het naanbrood
-
Meng de bloem met de Griekse yoghurt tot een glad deeg.
- Kneed er de helft van de komijnzaadjes onder.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol elk deegballetje uit tot een plat naanbroodje.
-
Meng in een kom de olijfolie met de geplette look, de rest van de komijnzaadjes, peper en zout.
- Zet de grillpan op het vuur en bestrijk met wat kruidenolie. Laat de pan goed heet worden.
-
Bak de naanbroodjes in de hete pan en bestrijk ze met nog wat kruidenolie. Draai ze een keer om tijdens het bakken zodat beide kanten mooi goudbruin worden.
- Serveer de naanbroodjes warm bij de hummus en de geroosterde groenten.



Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.