Home>Recepten>Hapjes & voorgerechten>Köfte van lamsvlees met yoghurtdip
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Köfte van lamsvlees met yoghurtdip

voor 8 spiesjes


Ingrediënten:
400 g lamsgehakt
2 teentjes look, fijngeraspt
1 à 2 tl Thaise rode currypasta (naar smaak)
150 g Griekse yoghurt
2 Granny Smith appels
1 tl witte wijnazijn
olijfolie*
peper en zout*


Benodigdheden:
kommen*, knoflookpers*, pollepel*, prikkers*, grillpan*, bakpapier, ovenschaal*, rasp*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom het lamsgehakt met de teentjes look en de Thaise rode currypasta.
- Rol het lamsgehakt tot langwerpige köfte en steek ze op de prikkers.
- Zet de grillpan op het vuur met wat olijfolie. Laat de pan goed heet worden.
- Bak de köfte kort aan tot ze goudbruin zijn.
- Haal ze uit de pan en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal.
- Laat ze nog 15 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
- Was de appels en rasp ze fijn.
- Meng ze in een kom met de Griekse yoghurt en breng op smaak met het witte wijnazijn, peper en zout.
- Haal de köfte uit de oven en serveer ze met de yoghurtdip.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.