Home>Recepten>Soep>Noedelsoep met daikon en paksoy
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Noedelsoep met daikon en paksoy

voor 4 personen

Ingrediënten:
250 ml groentebouillon
2 witte uien
2 teentjes knoflook
1 eetl. arachideolie
1 stukje gember van ca. 4 cm
1 rood chilipepertje zonder zaadjes
1 paksoi (of 2 kleintjes)
1 stuk daikon (lange witte radijs, Aziatische toko) van ca. 10 cm
4 bosuitjes
ca. 200 gr Chinese (rijst)noedels
zout
3 eetlepels Chinese sojasaus
2 a 3 eetlepels oestersaus

 

Benodigdheden:
Snijplank*, chefsmes*, schilmesje*, evt. kommetjes, soeppan/pot met dikke bodem*, pan/kookpot, noedel/soepkommen*, eetstokjes*

*verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Plet de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Snipper de ui grof. Schil de gember en snijd deze in dunne reepjes.
- Snijd het pepertje in de lengte in dunne reepjes. Wil je soep niet te pittig? Verwijder dan eerst de zaadlijsten en zaadjes.
- Snijd de paksoi in lange repen. Schil de daikon en snijd in smalle reepjes.  Verwijder het onderste en bovenste stukje van de bosui, snijd de rest in ringetjes. Houd de gesneden groente apart.
- Verhit op matig vuur de olie in een diepe pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui tot deze gaat kleuren.
- Voeg de gesnipperde knoflook toe en fruit even mee, voeg dan de gember en chilipeper toe. Laat een paar minuutjes mee fruiten, roer af en toe.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zacht sudderen.
- Kook in een aparte pan in water met wat zout de noedels net beetgaar en giet af.
- Breng de bouillon op smaak met de oestersaus en de sojasaus. Proef en voeg, als je de soep wat zouter wil, nog wat sojasaus toe.
- Doe in elke soepkom een flinke pluk noedels. Verdeel er de rauwe daikon, paksoi en bosui. Giet er tenslotte de hete bouillon over.

Op deze pittige noedelsoep kan je volop variëren. Voeg bv. dunne reepjes rode paprika toe aan de rauwe groente. Of laat peultjes en reepjes wortel kort mee garen in de bouillon. Of voeg stukjes gare kipfilet toe, of reepjes omelet, of dunne plakjes rosbief.