Home>Recepten>Nagerechten>Engelse broodpudding
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Engelse broodpudding

Ingrediënten:

8 sneetjes oud wit brood

1 tl kaneelpoeder*

handvol rozijnen, geweekt in water

0,75 l halfvolle melk

½ vanillestokje*

6 eierdooiers

90 g suiker

15 g bloem

20 g maïzena

 

Benodigdheden: kookpot, snijmesje*, pollepel*, keukenmixer, kom*, garde*, ovenschaal*, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

-     Maak eerst de vanille custard: doe de melk in een kookpot.

-     Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit.

-     Voeg de vanillezaadjes en het vanillestokje bij de melk en breng zachtjes aan de kook.

-     Mix intussen in een kom de eierdooiers met de suiker tot je een witte, gladde massa krijgt.

-     Voeg hier de bloem en de maïzena bij en meng goed.

-     Giet een beetje van de warme melk op het eimengsel en meng dit goed door.

-     Giet dan het eimengsel bij de rest van de melk en breng het geheel al roerend terug aan de kook. Verwijder het vanillestokje.

-     Verwarm de oven voor op 180°C.

-     Snijd de boterhammen in driehoekjes en schik ze ‘dakpangewijs’ in een ingevette ovenschaal.

-     Strooi er de rozijnen over en giet er nadien de vanillecustard over.

-     Bestrooi met wat kaneelpoeder.

-     Bak de broodpudding ca. 20 minuten in de oven tot het brood lichtbruin gebakken is.

-     Laat de broodpudding afkoelen en serveer met een bolletje ijs of een lepeltje slagroom.

 

Tip: broodpudding maken is de ideale manier om restjes brood op te maken. Probeer ook deze combinaties eens: briochebrood met stukjes chocolade en verse frambozen of in stukjes gescheurd stokbrood met gedroogde vruchten en whisky.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.