Home>Recepten>Hoofdgerechten>Zalm ‘en papillote’ met citroen en dille
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Zalm ‘en papillote’ met citroen en dille

voor 4 personen

Ingrediënten:
600 à 800 g verse zalmfilet
½ citroen (liefst van biologische oorsprong)
enkele takjes dille
roze peperbolletjes
grof zeezout*
1 eetl. olijfolie*

 

Benodigdheden: aluminiumfolie, snijmesje*, ovenschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de citroen en snij in schijfjes.
- Leg de zalmfilet op een groot vel aluminiumfolie.
- Schik de schijfjes citroen en de takjes dille op de zalm.
- Bestrooi met wat grof zeezout en roze peperkorrels en druppel er wat olijfolie over.
- Sluit het zalmpakketje, leg in een ovenschaal en laat de zalm 20 à 30 minuten garen (afhankelijk van de dikte van je filet).
- Serveer met een frisse groene salade of met een toast met asperges en gepocheerd ei. (linken naar recept)

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.