Home>Recepten>Paasbrunch>Toast met groene asperges en gepocheerd ei
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Toast met groene asperges en gepocheerd ei

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 dikke bruine boterhammen
handvol groentekiemen (bv. tuinkers, alfalfa – kiemzaden verkrijgbaar bij Dille & Kamille)
handvol sla
8 groene asperges
4 eieren
azijn
versgemalen zwarte peper*
grof zeezout*


Benodigdheden:
kookpotten*, grillpan*, 4 koffiekopjes*, garde*, schuimspaan*, theedoek*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Blancheer de asperges een minuutje in kokend water.
- Grill de bruine boterhammen.
- Schik wat salade, groentekiemen en asperges op een gegrilde boterham.  
- Vul een hoge kookpot voor ¾ met water en breng aan de kook.
- Voeg hier een flinke scheut azijn aan toe.
- Breek elk eitje in een afzonderlijk koffiekopje. Zorg dat de eidooier heel blijft.
- Maak een draaikolk in het water met behulp van een garde.
- Zet het vuur zachter en wacht tot de kolk iets trager draait (zacht kolkend water).
- Giet een eitje in één beweging in het midden van de pot.
- Laat het eiwit zachtjes rond het eigeel draaien.
- Wacht tot het ei mooi gepocheerd is.
- Vis het gepocheerde ei voorzichtig uit het water met een schuimspaan. Laat even uitlekken op een schone theedoek.
- Schik het gepocheerde ei op de gegrilde boterham.
- Werk af met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.