Home>Recepten>Paasbrunch>Ei-nestjes
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Ei-nestjes

voor 6 personen

Ingrediënten:
6 eieren
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
6 theel. fijne reepjes gerookte bacon
grof zeezout*
versgemalen zwarte peper*
• boter

 

Benodigdheden: ronde uitsteekvorm*, muffinbakplaat*, bakkwastje*, vork*, kom*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg uit en steek ronde lapjes deeg uit met behulp van een uitsteekvorm.
- Vet de muffinbakplaat in met wat boter.
- Schik de deegrondjes in de muffinplaat.
- Doe telkens 1 tl baconreepjes in een vormpje en breek er een eitje over.
- Splits het extra eitje en klop de eidooier los met een scheutje water.
- Strijk het bladerdeeg licht in met het losgeklopte ei.
- Bak de ei-nestjes ca. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de ei-nestjes uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Tip: als er zich een hard velletje gevormd heeft, kan je dat voorzichtig lostrekken tot je de zachte dooier weer ziet.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.