Home>Recepten>Paasbrunch>Rolcake met lemon curd
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Rolcake met lemon curd

Ingrediënten:
3 eieren
75 g kristalsuiker
30 g zelfrijzende bloem, gezeefd
24 g maïszetmeel (maïzena), gezeefd
300 g lemon curd
2 eetl. poedersuiker
rasp van 1 citroen (zeste)

 

Benodigdheden: bakplaat*, bakpapier, kom*, garde*, spatel*, paletmes*, taartrooster*, theedoek*, taartschotel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eieren met de kristalsuiker tot een dikke, schuimige massa.
- Spatel er dan nadien voorzichtig de bloem en het maïszetmeel onder.
- Giet het beslag op de bakplaat en strijk het mooi glad met behulp van een paletmes.
- Bak de biscuit ca. 8-10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Leg een schone theedoek op een taartrooster en laat de biscuit hierop omgekeerd afkoelen. Trek dan voorzichtig het bakpapier los.
- Bestrijk de biscuit met de lemon curd.
- Rol de cake voorzichtig op - begin met de korte zijde.
- Leg de rolcake op een taartschotel en bestrooi met wat poedersuiker.
- Werk af met wat citroenrasp.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.