Home>Recepten>Hoofdgerechten>Platbrood met lamsgehaktballetjes en labneh
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Platbrood met lamsgehaktballetjes en labneh

voor 4 personen

Ingrediënten:
400 g lamsgehakt
1 ei
paneermeel
1 tl komijnzaadjes*
• 400 ml Griekse yoghurt
• za’atar kruidenmix*
• olijfolie*
• ½ courgette
• 8 radijsjes

voor het platbrood
• 300 g zelfrijzende bloem
• 180 ml Griekse yoghurt
• 6 g zeezout*
• olijfolie*

Benodigdheden: neteldoek*, kommen*, pollepel*, koekenpan*, braadpan*, snijmesje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Doe 400 ml yoghurt in een neteldoek in een kom.
- Laat een nacht uitlekken voor de labneh.
- Meng naar smaak met wat za’atar kruiden. (Voeg eventueel ook een fijngeperst teentje look en wat grof zeezout toe.)
- Maak het platbrood: meng de bloem met de yoghurt en het zeezout, en kneed het geheel tot een soepel deeg.
- Neem kleine stukjes deeg en duw deze plat met je vingers.
- Bak de broodjes in een hete pan met olijfolie.
- Meng in een kom het lamsgehakt met de komijnzaadjes, het ei en het paneermeel.
- Vorm kleine gehaktballetjes en bak ze in olijfolie.
- Snijd intussen de courgette in fijne reepjes en halveer de radijsjes.
- Serveer de lamsballetjes met de groentjes en de labneh op het warme platbrood.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.