Home>Recepten>Nagerechten>Ijslolly met yoghurt en aardbeien en kamille
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Ijslolly met yoghurt en aardbeien en kamille

Ingrediënten: 

• 500 ml Griekse yoghurt
• 200 ml water
• 250 g aardbeien
• 6 el fijne kristalsuiker
• sap van een halve citroen
• 4 takjes citroenmelisse
• ½ kopje verse kamillebloemen
• 2 el honing*

Benodigdheden: steelpannetje*, pollepel*, zeef*, kommen*, houten ijslollystokjes*, timbaaltjes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Breng het water met de suiker, de kamillebloemen en de citroenmelisse aan de kook.
- Draai het vuur uit en laat een half uur trekken. Voeg het citroensap toe. Giet het suikermengsel door een zeef en zet opzij.
- Pureer de aardbeien en druk ze door een fijne zeef.
- Hou een paar lepels van aardbeienpuree apart en meng de rest van de puree met het afgekoelde suikermengsel.
- Zoet de yoghurt met de honing.
- Meng de helft van de yoghurt met de lepels van de aardbeienpuree die je opzij hebt gehouden. De yoghurt kleurt nu lichtroze.
- Vul een timbaaltje met een laagje van het aardbei-suikermengsel. Zet in de vriezer. Wanneer het eerste laagje begint te bevriezen en hard genoeg is, kun je de houten ijslollystokjes er in steken.
- Haal het timbaaltje uit de vriezer en vul nu met een laagje van de witte yoghurt. Zet opnieuw in de vriezer en laat het mengsel volledig opstijven.
- Vul het timbaaltje voor het laatste laagje tot de rand met de roze yoghurt met aardbei. Zet in de vriezer tot de ijslolly volledig bevroren is.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Modeste Herwig van het boek ‘IJs in elk seizoen’.