Home>Recepten>Nagerechten>Frambozengranité met sinaasappelmunt
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Frambozengranité met sinaasappelmunt

Ingrediënten:

• 200 g frambozen
• 4 takjes sinaasappelmunt
• 3 el fijne kristalsuiker
• 250 ml water

 

Benodigdheden: steelpannetje*, pollepel*, zeef*, kom*, diepvriesdoos of (bak)vorm*, vork*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Breng de takjes sinaasappelmunt met de suiker en het water tot het kookpunt. Draai het vuur uit en laat het mengsel nog een half uur trekken. Laat volledig afkoelen.
- Pureer de frambozen en wrijf ze door een zeef om de pitjes te verwijderen.
- Haal de muntblaadjes uit het afgekoelde suikermengsel en meng het dan met de gepureerde frambozen.
- Giet het mengsel in een vorm en zet in de vriezer. Roer het elk half uur goed door met een vork. Na 3 à 4 uur is de granité goed bevroren en kun je opdienen.
- Serveer met verse frambozen en een blaadje munt.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Modeste Herwig van het boek ‘IJs in elk seizoen’.