Home>Recepten>Hoofdgerechten>Zuiderse mosselen met saffraan
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Zuiderse mosselen met saffraan

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 6 saffraandraadjes*
  • 2 el kerriepoeder Engels*
  • een snufje cayennepeper*
  • 3 uien
  • 1 bleekselderij
  • 1 teentje look
  • 1 el plantaardige olie
  • 200 ml witte wijn
  • 1 handje fijngehakte peterselie
  • 2 kg mosselen
Benodigdheden: snijmesje*, (mossel)pot*, pollepel*, opscheplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  • Maak de mosselen schoon en spoel ze goed.
  • Snijd de uien, knoflook en bleekselderij in grove stukken. 
  • Verhit de olie in een (mossel)pot en fruit daarin kort de uien, look en selderij. 
  • Voeg de mosselen en de kruiden toe.
  • Voeg de wijn toe en zet het deksel op de pot tot de mosselen gaar zijn.
  • Schep de mosselen in een diep bord en werk af met de fijngehakte peterselie.
  • Serveer met brood.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.