Home>Recepten>Hapjes & voorgerechten>Serrano sushi met tomaat, komkommer en omelet
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Serrano sushi met tomaat, komkommer en omelet

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 150 g sushirijst
  • 5-7 plakjes serranoham
  • 1 vleestomaat
  • ½ komkommer, vruchtvlees verwijderd
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • peper en zout*
  • gerookte olijfolie*
  • balsamico azijn*
  • sushi-azijn
  • ½ vel nori (zeewier)
Benodigdheden: kookpot/pan*, zeef*, kommen*, pollepel*, garde*, koekenpan*, spatel*, chefmes*, sushimat*, bakpapier, snijplank*, huishoudfolie
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  • Was de sushirijst grondig. Laat vervolgens een half uur weken in water en was opnieuw.
  • Breng een pan met ruim water op hoog vuur aan de kook.
  • Zet het vuur lager en voeg de rijst toe. Kook ca. 7 minuten tot de rijst beetgaar is.
  • Giet af en schep de rijst in een kom. Voeg naar smaak sushi-azijn toe.
  • Schep de rijst om en laat afkoelen.
  • Maak nu de omelet: doe de eieren, knoflook, peper en zout in een kom en mix.
  • Giet het mengsel in een koekenpan en bak tot de randen lichtbruin zijn en de bovenkant iets gestold is.
  • Keer de omelet nu voorzichtig om en bak nog een minuut.
  • Laat afkoelen en snijd daarna in repen ter grootte van een sushimat.
  • Snijd de tomaat in lange, dunne reepjes (julienne), en de komkommer in reepjes van 1cm breed - ook ter grootte van een sushimat.
  • Leg een vel bakpapier op een snijplank.
  • Maak een bol van de sushirijst en leg die op het vel bakpapier. Druk de bol rijst tot een platte plak (dezelfde vorm als het halve vel nori).
  • Leg het vel nori bovenop de plak rijst.
  • Bedek een sushimat met huishoudfolie en leg de plakken serranoham in de lengte op de mat, tot de hele sushimat bedekt is.
  • Pak vervolgens de sushirijst met daarop het norivel voorzichtig op en leg het, met de rijst aan de onderkant, op de serranoham.
  • Leg de reepjes tomaat, komkommer en een reep omelet op het norivel en rol het sushimatje in twee keer op. Druk goed aan na iedere keer.
  • Leg de opgerolde sushirol op een nieuw stuk huishoudfolie.
  • Wikkel de sushirol stevig in en leg nog vijf minuten in de koelkast.
  • Haal de sushirol voorzichtig uit de huishoudfolie en snijd in plakjes.
  • Serveer met aparte schaaltjes balsamico-azijn en olijfolie om de ‘sushi’ in te dippen. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ingrid Hofstra.