Home>Recepten>Cake, taart & ander gebak>Cheesecakebars met braambessen en lavendel
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Cheesecakebars met braambessen en lavendel

Ingredienten:
voor de koekjesbodem

  • 200 g Sprits koeken
  • 50 g zachte boter, in blokjes gesneden
voor de vulling
  • 4 x 250 g roomkaas (bv. Philadelphia)
  • 75 g suiker
  • sap en zeste van ½ citroen
  • 1 el bloem
  • 3 eieren  
  • 2 eidooiers
  • 2 tl gedroogde lavendel*
Voor de braambessensaus
  • 200 g braambessen
  • 4 el suiker
 

Benodigdheden: kommen*, mixer of keukenmachine, zeef*, pollepel*, bakvorm (bv. een laag vierkant bakblik of een emaille schaal met opstaand randje)*, bakpapier, lepel*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Haal de roomkaas (en eventueel ook de eieren) uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Maak eerst de braambessensaus: mix de braambessen met de suiker. Giet het mengsel door een zeef en zet opzij.
  • Maal de spritskoeken fijn in de keukenrobot (of doe ze in een plastic zakje en rol erover met een deegroller).
  • Meng de verkruimelde koekjes met de boter tot je een plakkerige massa krijgt.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier. 
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met het koekjesmengsel. Druk de bodem stevig aan.
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat dan afkoelen. Laat de oven wel opstaan.
  • Doe de roomkaas in een beslagkom en meng tot een gladde massa. 
  • Roer er de suiker, de eieren en de 2 eidooiers onder. 
  • Voeg tot slot ook de citroenzeste, het citroensap, de gedroogde lavendel en de bloem toe.
  • Giet het mengsel op de afgekoelde koekjesbodem. 
  • Lepel wat braambessensaus op de cheesecake en maak, met de achterkant van je lepel,  mooie kringen. Let op: duw de lepel niet te diep in de cheesecake, want dan scheurt de cake tijdens het bakken. 
  • Bak de cheesecake ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Haal de cake na het bakken uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Zet daarna nog minstens 2 uur in de koelkast.
  • Haal de cheesecake voorzichtig uit de vorm en snij in rechthoekige ‘bars’.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.