Leuven

In onze winkel in Leuven kan je ook betalen met de Leuven Cadeaubon. Voor meer informatie: klik hier.

Onze winkelteams organiseren regelmatig iets leuks: er wordt bv. iets lekkers gemaakt om te proeven, je kunt zien hoe je onze keukenhulpjes kan gebruiken, er is een 'late night shopping' of een gezellige braderie. Klik hier voor alle activiteiten.

Adres

Ladeuzeplein 27-28
3000 Leuven
tel: 016 360 361

Openingstijden

Maandagvan 9.30u tot 18.30u
Dinsdagvan 9.30u tot 18.30u
Woensdagvan 9.30u tot 18.30u
Donderdagvan 9.30u tot 18.30u
Vrijdagvan 9.30u tot 18.30u
Zaterdagvan 9.30u tot 18.30u
Zondageerste zondag van de maand: van 12u tot 18u
De webwinkel van Dille & Kamille is altijd open

Plattegrond

Waarom je bezoek aan Dille & Kamille niet combineren met een leuk dagje uit? Hieronder vind je enkele tips van het Dille-team in Leuven: 

Wist je dat… Leuven één van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld heeft? Hoog boven de stad aan de Dijle steekt de toren van de universiteitsbibliotheek uit – het unieke panorama is de beklimming helemaal waard. Ook mooi te zien vanuit de lucht: het indrukwekkende gebouw van Museum M. Een combinatie van historische panden, een rustige binnentuin en strak, minimalistische architectuur van toparchitect Stéphane Beel.

Bezoek… de Vaartkom, een oude industriële site op 10 minuutjes wandelen van het centrum. Deze buurt aan de Vaart en de Dijle is in volle ontwikkeling en je vindt hier leuke plekjes zoals de ijsjesboot Mataditapasrestaurant Zappaz en OPEK – een complex met theaterzalen. 

Eet… een ‘haute dog’ bij Würst. Dagelijkse Kost-kok Jeroen Meus bakt hier fijne worsten van beenhouwerij Rondou en combineert ze met smaakvolle toppings en een knapperig versgebakken broodje. Om duimen en vingers af te likken!

Bekijk… de prachtige panden in het Groot Begijnhof, een stukje Unesco Erfgoed in het centrum. Met de kabbelende Dijle vlakbij, is dit een echt rustpunt in de stad.

Drink… een fris pintje bij Café Commerce. Leuven is dé bierstad van België, zonder een bezoekje aan één van de brouwerijen is je dagje in de stad niet compleet.

Wandel… door het romantische domein Abdij van Park net buiten de stad. Aan de drie grote vijvers kan je heel wat watervogels spotten… Groen in de stad? Bezoek de Kruidtuin, de oudste botanische tuin van België, die in 1738 werd aangelegd voor de studenten geneeskunde.

Mee naar huis… een origineel souvenir uit het snuisterwinkeltje Hexagoon. Moeder en dochter verzamelen de leukste juweeltjes, stoffen, schriftjes, stempels en kaarten in dit winkeltje achter de Universiteitsbibliotheek.  

Logeer… in de ruime gastenkamers van het statige herenhuis van B&B YENN op de Tiensevest. ’s Ochtends kan je hier heerlijk uitgebreid ontbijten, met veel bio-ecologische streekproducten. Bovendien kan je samen met de heer des huizes, een stadsgids, een wandeling-op-maat door de stad uitstippelen.