Tips bij het bakken

Bakvorm invetten

Om taart of cake eenvoudig uit de vorm te krijgen, vet je deze vooraf in met boter en bestuif je hem met bloem. Houd de bakvorm ondersteboven onder de warme kraan, de boter smeert dan makkelijker uit. Vervolgens 'tik' je een kleine hoeveelheid bloem tot in alle hoekjes. 


Cakedeeg doseren 

Met een ijsbolknijper schep je makkelijk en zonder morsen een bolletje beslag in cupcakevormpjes. Dit is de perfecte hoeveelheid deeg voor één vormpje en de cakejes worden dan allemaal even groot. 


Eiwit stijf kloppen 

Met deze garde, met een extra 'balletje' van staaldraad binnenin, klop je snel en eenvoudig eiwitten stijf en schuimig. Het 'balletje' zorgt voor extra lucht in slagroom, eiwit, sauzen etc.


Vlot uit de vorm! 

Door de losse bodem kan je de taart vlot uit de vorm halen. Zet de taartvorm op een blikje, glas of uitduwring en duw bodem en rand los van elkaar. 


Roomhoorntjes maken 

Met de roomhoornpen is het eenvoudig om smakelijke roomhoorntjes te maken. Snij bladerdeeg in lange repen en wikkel deze, met een kleine overlap, rond de ingevette roomhoornpen. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bestrooi met kristalsuiker. Laat de hoorntjes na het bakken even afkoelen en verwijder de pen door deze voorzichtig uit het hoorntje te draaien. Vul de hoorntjes met slagroom, custard en/of zomerfruit.


Gebak uit de waterbadvorm 

In de waterbadvorm maak je gebak au bain-marie. Vul de vorm met cake- of brooddeeg, zet het deksel op de vorm en plaats deze in een pan met heet water (tot ca. 2 vingers onder het deksel). Zonder deksel kan je de vorm gebruiken als cakevorm in de oven.