Pasta

Deze pasta is anders!
Het geheim ligt in de tarwekiem

De producten van „Antico Pastificio Morelli“ zijn uniek. Het geheim zit in het ingrediënt dat je niet vindt in de gewone pasta’s: de tarwekiem, het hart van de tarwe dat vitaminen en plantaardige proteïne bevat. Gedurende het normale proces wordt de kern verwijderd van het meel om de houdbaarheid te verhogen. Bij deze pasta wordt, dankzij een ambachtelijke werkwijze, de verse tarwekiem opnieuw met het meel vermengd.

Hierdoor wordt pasta verkregen met een unieke en fantastische smaak, die tijdens het koken al een verrukkelijke geur geeft en het gekookte water een lichtgroene kleur geeft als resultaat van de aanwezigheid van de tarwekiem.

Niet alleen de aanwezigheid van de tarwekiem, maar ook de selectie van het beste meel zorgt voor een goede kwaliteit. Nadat het deeg met de machine is gekneed, wordt de pasta handmatig op pastarekken gerold waarna het in droogkamers op niet meer dan 40º gedurende 36 uren gedroogd wordt. Hierdoor worden de intensieve smaak en de voedzame bestanddelen behouden. Er worden geen conserveringsmiddelen en smaakstoffen toegevoegd.