DIY bodyscrub

DIY Scrub maken 

Met deze koude tempraturen is het tijd voor een heerlijke bodyscrub – daar knapt je wintervelletje van op! Je kan een heleboel verschillende ingrediënten gebruiken voor je scrub. Wij kiezen voor eentje met zout, honing, lavendel en groene thee! 

Zout of suiker?

Je kan scrub maken voor je lichaam met zout of suiker (of een combi van beiden). Als je een gevoelige en droge huid hebt, is suiker zachter. Zodra het in contact komt met water smelten de korrels, waardoor het schurende effect minder hard wordt. Als je zin hebt om echt te boenen, kan je beter het zout gebruiken. Gebruik hem dan wel voor het scheren, zout kan gemeen prikken op wondjes!

Wat heb je nodig voor een grote pot?

  1. Een (glazen) potje

  2. Honing (50gram)

  3. Zout (200 gram)

  4. Lavendel olie (10 druppels) en eventueel een handje lavendelblaadjes

  5. Groene thee (75 gram)

Hoe maak je het?

Giet de honing, samen met de groene thee in een (glazen) pot. Giet de zout erbij en meng dit goed. Voeg als laatste de lavendel olie er aan toe en meng dit nog een keer. Als laatste kan je de lavendelblaadjes er aan toevoegen. Scrubben maar!

 

Verwen mama met een zelfgemaakte bodyscrub!

 

Meng ½ kopje olijfolie, ¼ kopje vloeibare honing en 2 kopjes (riet)suiker tot een dikke scrub. Voeg ook wat fijngehakte muntblaadjes toe. Verpak in een potje met beugelsluiting en hang er een leuk kaartje aan.