Stoelen schilderenHallo! Mijn naam is Yvonne Eijkenduijn, ik ben een lifestyle blogger op www.yvestown.com. De komende weken deel ik op de website van Dille & Kamille zelfmaakideeën.

 

 

Het is geen geheim dat ik een lichte obsessie voor stoelen heb. Mijn huis telt heel veel stoelen, het loopt zelfs een beetje uit de hand. Het is wanneer er een feestje is dat ik mijn huwelijk kan redden, omdat ik dan alle stoelen die ik anders verberg in de kelder goed kan gebruiken.


De stoelen die wij dagelijks gebruiken zijn stoelen van Dille & Kamille. Ze zijn verkrijgbaar in blank beukenhout. Voor ons is dat perfect omdat wij de stoelen in iedere gewenste kleur kunnen schilderen. In dit filmpje zie je hoe je dat doet.


En geloof mij, mijn lieve Bo heeft geen enkel bezwaar om een Dille & Kamille-stoel te schilderen. Zolang ik niets plastics in huis haal, zit ik goed.


Wij gebruiken verf op acrylbasis en ronde kwasten en rollers. Je kunt meer over onze technieken en materiaal lezen, hier en hier.

 

De twee stoelen waar ik het meest gek op ben zijn deze: links stoel 763 en rechts stoel 189. Je kunt de verfnummers die ik heb gebruikt terugvinden in de linkjes hierboven.