Theekistje

Hallo! Mijn naam is Yvonne Eijkenduijn, ik ben een lifestyle blogger op www.yvestown.com. De komende weken deel ik op de website van Dille & Kamille zelfmaakideeën.


Afgelopen najaar was ik uitgenodigd op de persdag van Dille & Kamille om hun 40ste verjaardag te vieren. In het filiaal in Antwerpen kregen we een geweldige workshop over thee en bloemen- en kruideninfusies. We mochten zelf ook een infusie maken. Alle samenstellingen zonder theeblaadjes zijn infusies heb ik geleerd. Kennelijk vertelt de persoonlijke samenstelling van een infusie ook heel veel over je karakter. Ik ben vrolijk, gehaast en heb veel last van ontstekingen en infecties – dat klopte dus helemaal met de infusie die ik gemaakt heb.

Om al mijn theeblaadjes en kruideninfusies te bewaren, bedacht ik deze handige theekist. Ik schilderde het houten kistje zachtgroen en met krijtverf schilderde ik de deksels van de potjes zodat ik van bovenaf meteen kan zien wat er in de potjes zit.

Niet alleen neem ik zo mijn thee en infusies makkelijk mee van de ene naar de andere kamer. Er is ook ruimte voor theezeefjes, schoteltjes, lepeltjes en honing in de kist. Zo zit alles mooi bij elkaar!

 

Mijn persoonlijk samengestelde infusie bevat:

  • goudsbloem - werkt ontsmettend en is dus goed tegen infecties.
  • brandnetel - bij spijsverteringstoornissen en goed voor bloedarmoede en hooikoorts.
  • vlierbloesem - goed voor het immuunsysteem bij verkoudheid, maar ook tegen hoofdpijn.