Gehaakte kleerhangers

Hallo! Mijn naam is Yvonne Eijkenduijn, ik ben een lifestyle blogger op www.yvestown.com. De komende weken deel ik op de website van Dille & Kamille zelfmaakideeën.


Omdat ik best veel vestjes en jurken heb, ben ik altijd op zoek naar ouderwetse houten kleerhangers. Ik haak er dan een hoesje voor, zodat er in mijn vestjes geen “afdrukken” komen in de schouders en mijn jurken niet van de kleerhangers glijden. 


Het zoeken naar simpele kleerhangers is altijd een uitdaging en daarom ben ik zo blij met de cederhouten kleerhangers van Dille & Kamille. Door de frisse geur van het cederhout blijven motten weg, én ze zijn perfect van model voor mijn gehaakte hoesjes!

Om een hoesje te haken heb je niet veel nodig: twee bolletjes wol (ik gebruikte Annell Malmedy) in mooie kleurtjes en een wat flinkere haaknaald (5 mm) omdat de hangers van Dille & Kamille wat aan de dikke kant zijn.

 

Download het patroon voor de hoesjes hier.


Haak 2x het patroon en leg daarna de twee helften op elkaar. Haak ze om de kleerhanger heen met een halve vaste steek. Klik hier voor meer uitleg en het patroon voor een kleinere maat kleerhanger.

 

De zeepjes van Dille & Kamille zijn niet alleen erg mooi, ze ruiken ook heerlijk. Tip! Wil je dat je kleding lekker fris naar zeep ruikt? Naai dan een zakje van linnen stof, stop er een zeepje in en leg een paar zakjes tussen je kleding in de kast.