Pompoensoep met geitenkaas

Ingrediënten (voor 4 personen):
• 1 (fles)pompoen, geschild, ontpit en in stukken
• olijfolie, om in te vetten
• 400 ml kokosmelk
• 240 ml kokend water
• 1 takje rozemarijn
• 1-2 cm gember, geschild en geraspt
• 2 el appelazijn
• zeezout en zwarte peper
• 150 gr zachte geitenkaas
• 4 el yoghurt

Benodigdheden: snijmes*, bakplaat*, kom*, garde*, staafmixer of keukenmachine
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de stukken pompoen op een met olijfolie ingevette bakplaat en bak ze gedurende ca. 30 minuten.
- Maak de geitenkaascrème door de zachte geitenkaas en de yoghurt goed te mengen.
- Haal de stukken pompoen uit de oven en laat even afkoelen.
- Mix de pompoenstukjes, de kokosmelk, het water, de gemberrasp, de azijn en de kruiden in een blender tot een gladde soep.
- Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
- Warm de soep nog even op en serveer met een lepeltje van de geitenkaascrème en wat versgemalen zwarte peper.