Waterkerssoep met croutons

Voorgerecht voor 4 personen

Tip: maak de croutons een aantal dagen van tevoren en bewaar ze in een luchtdichte doos.

Je kan ook de basis van de soep al maken. Op de dag zelf breng je de soep aan de kook, voeg je de waterkers toe en maak je de soep fijn met de staafmixer.  Voeg de waterkers pas toe als de soep kookt en vlak voor het mixen,  zo houdt de soep zijn mooie frisgroene kleur.

 

Ingrediënten:

Voor de croutons:

• paar sneetjes wit brood

• 1 teentje knoflook, fijngehakt

• paar takjes platte peterselie, fijngehakt

• versgemalen zwarte peper*, fijn zeezout*

• olijfolie*

Voor de soep:

• 3 uien, fijngehakt

• 3 bosjes waterkers, gewassen

• boter

• 1,2 liter groentebouillon

• versgemalen zwarte peper*, fijn zeezout*

 

Benodigdheden: maatkan*, bakplaat*, bakpapier, mesje*, snijplank*, pan/kookpot, staafmixer, pepermolen*

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

Croutons:

- Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

- Snijd voor de croutons het brood in blokjes, meng met de andere ingrediënten naar smaak en verdeel over de bakplaat. Bak de croutons in 10 minuten goudbruin in de oven.

Waterkerssoep:

- Hou wat mooie plukjes waterkers opzij voor de garnering.

- Stoof de ui glazig in wat boter en voeg de bouillon toe. Laat even doorkoken. 

- Voeg de waterkers toe en kook 1 minuut mee. Pureer de soep met de staafmixer en kruid af met peper en zout.

- Schenk in voorverwarmde diepe borden of soepkommen. Garneer met de croutons en een paar blaadjes waterkers.