Gegrilde zalm met carpaccio van rode biet

Voorgerecht, voor 4 personen

Tip:  je kan de bietjes een dag van tevoren in plakjes snijden. Ook de mierikswortelroom kan je van tevoren maken. Bewaar bietjes en room in de koelkast.

 

Ingrediënten:

• 300 g zalmfilet zonder vel, in 4 porties verdeeld

• 2 rode bietjes, voorgekookt

• 50 g rucola

• 50 ml slagroom

• geraspte mierikswortel of mierikswortelpasta, naar smaak

• olijfolie*

• balsamicoazijn*

• fleur de sel*

• versgemalen zwarte peper*, fijn zeezout*

• enkele takjes dille

 

Benodigdheden: weegschaal*, maatkan*, kom*, garde*, mesje*, snijplank*, grillpan*, bakkwastje*, pepermolen*

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

- Snij de bietjes in dunne plakjes.

- Klop de slagroom half stijf en meng met de mierikswortel.

- Beleg het bord met de plakjes rode biet. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn en strooi er naar smaak fleur de sel en zwarte peper over. Leg in het midden een handje rucola.

- Laat de grillpan goed heet worden.  Bestrijk de zalmfilets met wat olijfolie en grill ze ca.1 minuut aan elke kant zodat ze nog iets glazig zijn van binnen.

- Bestrooi met zout en peper. Schik de filets op de rucola en werk af met een toefje mierikswortelroom en wat plukjes dille.