Hapje met makreel, radijsjes en mierikswortel

voor 4 personen

Ingrediënten:

• 1 filet gerookte makreel,  ontdaan van het vel en in 4 stukken gesneden

• 200 gram kwark (volle platte kaas)

• 8 radijsjes, in kwartjes gesneden

• geraspte mierikswortel

• 1 snee roggebrood

• 50 gram radijskiemen

• olijfolie*

• versgemalen zwarte peper*

• zeezout*

 

Benodigdheden:  broodmes*, bakplaat*,  kom*, pollepel*, 4 glaasjes*, eetlepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij het roggebrood in soldaatjes. Besprenkel ze met wat olijfolie en peper en zout.
- Leg de soldaatjes op een bakplaat en bak ze 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze lekker krokant zijn.
- Breng de kwark op smaak met de mierikswortel en peper en zout.
- Verdeel de radijskiemen over 4 glaasjes en schep hier een eetlepel van de mierikswortel-kwark op.
- Verdeel ook de radijsjes over de glaasjes en werk af met het stukje makreel en een roggebroodtoastje.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.