Hartige soesjes met zalm

voor 40 mini-soesjes (of 20 grote soezen)

 

Ingrediënten:
voor het soezendeeg:
• 1 dl water
• 50 g (hoeve)boter, in blokjes
• 75 g bloem
• 3 eieren
• 1/2 tl roze peperbesjes
• snufje zout*
• verse tijmblaadjes*

 

voor de dillesaus:

• 100 ml zure room
• 1-2 el Griekse yoghurt
• 1/4 tl mierikswortel

• verse dille

• verse bieslook

• versgemalen peper*
• grof zeezout*

• enkele plakjes gerookte zalm

 

Benodigdheden: kom*, garde*, halvemaanmes*, snijplank*, huishoudfolie, vijzel*, kookpot/pan, pollepel*, bakplaat*, bakpapier, spuitzak*,
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Klop de zure room los met de yoghurt en de mierikswortel.

- Hak de kruiden fijn en schep ze door de saus.

- Werk af met peper en een beetje zout.

- Zet de saus afgedekt in de koelkast.

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Stamp de peperbesjes met het zout en de tijmblaadjes fijn in een vijzel.

- Breng het water met de boter aan de kook in een kookpot en voeg voorzichtig de bloem en de fijngestampte kruiden toe.

- Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loskomt.

- Haal de kookpot van het vuur en roer de eieren één voor één door het deeg. Blijf roeren tot het deeg soepel is.

- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

- Doe het deeg in een spuitzak en spuit bolletjes ter grootte van een knikker op de bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de deegbolletjes in.  

- Bak de soesjes 15-20 minuten (afhankelijk van de grootte van de soezen).

- Laat de soesjes afkoelen op een taartrooster. 

- Serveer met de dillesaus en een frisse salade.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.