Apfelstrudel

Ingrediënten:
• 3 appels
• sap van 1/2 citroen
• 20 gr suiker
• 100 gr gewelde rozijnen, uitgelekt
• 1 zakje vanillesuiker
• 3 el bloem
• 1,5 tl speculaaskruiden*
• 1 plak bladerdeeg van ca. 30x30 cm, ontdooid
• 1 eidooier, losgeklopt 

Benodigdheden: fruitmesje*, appelboor*, kom*, bakplaat*, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Schil de appels. Verwijder de klokhuizen en snij alles in kleine blokjes.
- Roer het citroensap door de suiker en vermeng met de appelstukjes en uitgelekte rozijnen.
- Meng de speculaaskruiden met de bloem en vanillesuiker en roer door de appelblokjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg het bladerdeeg op een stuk bakpapier. Leg eventueel verschillende velletjes op elkaar en rol er met een deegroller een plak van 30x30 cm van.
- Leg het appelmengsel in het midden van het deeg.
- Vouw de ene deeghelft over het appelmengsel.
- Bestrijk de bovenkant van het deeg met een beetje water en vouw de andere deeghelft erover.
- Druk de zijkanten goed dicht zodat het appelmengsel er niet uit kan lopen.
- Rol de strudel met behulp van het bakpapier om, zodat de naad aan de onderkant zit.
- Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak de strudel in 20-25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

Serveer met een bolletje ijs of vanillesaus.