Chocolate Chip cookies

Ingrediënten:
• 550 gr bloem
• zakje bakpoeder*
• snuifje zout*
• 1 vanillestokje*
• 250 gr boter
• 180 gr suiker
• 180 gr lichtbruine suiker
• 2 grote eieren
• 350 gr zwarte chocolade, in kleine stukjes

Benodigheden: beslagkom*, garde*, snijmesje*, meelzeef*, bakplaat*, taartrooster*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Klop in een beslagkom de boter met de suiker en de bruine suiker tot een luchtig mengsel.
- Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg toe aan het mengsel en roer goed om.
- Voeg de eieren toe en klop stevig.
- Zeef er de bloem over en meng erdoor.
- Voeg tenslotte de chocoladestukjes toe.
- Neem kleine rondjes deeg en leg deze, met voldoende afstand ertussen, op een bakplaat.
- Bak 8-10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.