Gingerbread / koekemannetjes

Ingrediënten:
• 350 g bloem
• 125 g boter, op kamertemperatuur
• 175 g lichte basterdsuiker 
• 1 tl sodiumbicarbonaat (baking soda)*
• 4 el Lyle's golden syrup
• 1 ei
• 3 tl gingerbreadkruiden*

Benodigdheden: beslagkom*, deegroller*, garde*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:

  1. Meng bloem, sodiumbicarbonaat (baking soda) en de gingerbreadkruiden in een kom.
  2. Voeg de boter toe en meng tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  3. Roer ook de suiker hierdoor.
  4. Klop het ei los en meng met de golden syrup.
  5. Voeg het eimengsel toe aan het droge deeg. Meng goed tot je een stevig deeg hebt.
  6. Rol de deegbal in plasticfolie en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dik en maak figuurtjes met een uitsteekvorm.
  9. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de koekjes elkaar niet raken op de bakplaat.
  10. Bak de gingerbreadkoekjes ca 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Versier de koekjes eventueel met glazuur als ze afgekoeld zijn.