Amandelmaantjes

Ingrediënten:
• 120 g ongezouten boter op kamertemperatuur
• 2-3 druppels natuurlijke amandelessence*
• 60 g gezeefde poedersuiker
• snufje zout
• 90 g gezeefde bloem
• 120 g gemalen amandelen
• 30 g hele amandelen, licht geroosterd en daarna fijngehakt
• extra poedersuiker, om te bestuiven 

Benodigdheden: garde*, mixer, beslagkom*, bakplaat*, meelzeef*, houten lepel*, taartrooster*, suikerstrooier*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
- Sla boter en amandelessence licht en romig.
- Voeg de gezeefde suiker toe en vermeng langzaam, met een houten lepel of mixer, en sla dan stevig tot een luchtig mengsel.
- Voeg zout, bloem en gemalen amandelen toe, en vermeng grondig met een houten lepel.
- Meng er de gehakte, geroosterde amandelen door en kneed het deeg voorzichtig tot het nét samenhangend wordt.
- Bewerk het deeg niet te lang - het moet vrij stevig zijn. Met warm weer moet u het deeg misschien 15-20 minuten ingepakt koelen om het de juiste hardheid te laten krijgen.
- Rol, met de hand, volle theelepels deeg tot sliertjes van ca. 7 cm lang en buig er maantjes van.
- Leg ze een eindje van elkaar op de ingevette bakplaten, zet dan 15-18 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C, of tot ze stevig zijn. Ze moeten nog bleek zijn, alleen de bovenkant mag iets gekleurd zijn.
- Laat 2 minuten afkoelen, bestrooi dan met poedersuiker. Laat op een rooster volledig afkoelen.
- Bewaren in een luchtdichte trommel en binnen een week eten.