Amandelmaantjes

Ingrediënten:
• 120 g ongezouten boter op kamertemperatuur
• 2-3 druppels natuurlijke amandelessence*
• 60 g gezeefde poedersuiker
• snufje zout
• 90 g gezeefde bloem
• 120 g gemalen amandelen
• 30 g hele amandelen, licht geroosterd en daarna fijngehakt
• extra poedersuiker, om te bestuiven 

Benodigdheden: garde*, mixer, beslagkom*, bakplaat*, meelzeef*, houten lepel*, taartrooster*, suikerstrooier*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Sla boter en amandelessence licht en romig.
  2. Voeg de gezeefde suiker toe en vermeng langzaam, met een houten lepel of mixer, en sla dan stevig tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg zout, bloem en gemalen amandelen toe, en vermeng grondig met een houten lepel.
  4. Meng er de gehakte, geroosterde amandelen door en kneed het deeg voorzichtig tot het nét samenhangend wordt.
  5. Bewerk het deeg niet te lang - het moet vrij stevig zijn. Met warm weer moet u het deeg misschien 15-20 minuten ingepakt koelen om het de juiste hardheid te laten krijgen.
  6. Rol, met de hand, volle theelepels deeg tot sliertjes van ca. 7 cm lang en buig er maantjes van.
  7. Leg ze een eindje van elkaar op de ingevette bakplaten, zet dan 15-18 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C, of tot ze stevig zijn. Ze moeten nog bleek zijn, alleen de bovenkant mag iets gekleurd zijn.
  8. Laat 2 minuten afkoelen, bestrooi dan met poedersuiker. Laat op een rooster volledig afkoelen.
  9. Bewaren in een luchtdichte trommel en binnen een week eten.