Walnotenkoekjes met kaneel

Ingrediënten:
•  500 gr bloem
• 175 gr boter
• 1 tl theelepel sodiumbicarbonaat*
• 10 gr kaneel*
• 1 ei
• 375 gr rietsuiker
• 50 gr walnoten, fijngehakt
• ca. 1 dl water

Benodigdheden: beslagkom*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, voeg als laatste het water toe. Kneed tot een soepel geheel.
  2. Laat het deeg 24u in de koelkast opstijven.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad (ca. 5 mm dik).
  5. Steek de vormpjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten lichtbruin.
  6. Laat ze afkoelen op een rooster.