Gebakken cheesecake met speculaasbodem

Ingrediënten:
• 200 g speculaas (klik hier voor het recept)
• 80 g boter + extra om in te vetten
• 570 g roomkaas (bv. Philadelphia)
• 75 g zure room
• 170 g witte basterdsuiker
• 20 g bloem
• 3 eieren
• enkele druppels vanille-extract*

Benodigdheden: springvorm (dia 24 cm)*, bakkwastje*, kom*, houten lepel*
(deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille)

 

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 130°C.
- Vet de springvorm in en bestrooi met wat bloem.
- Verkruimel de speculaas en meng de boter er doorheen. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
- Meng de suiker, de roomkaas en de zure room door elkaar. Voeg de bloem toe en dan één voor één de eieren. Voeg tot slot enkele druppels vanille-extract toe. Meng alles tot een egale massa.
- Giet het mengsel in de springvorm en bak 1 uur in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart afkoelen in de springvorm. Zet minimaal 2 uur, of nog beter, een hele nacht in de koelkast.
- Serveer met rood fruit of vruchtencoulis.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door 'Lara kookt voor u'.