Gebakken cheesecake met speculaasbodem

Ingrediënten:
• 200 g speculaas (klik hier voor het recept)
• 80 g boter + extra om in te vetten
• 570 g roomkaas (bv. Philadelphia)
• 75 g zure room
• 170 g witte basterdsuiker
• 20 g bloem
• 3 eieren
• enkele druppels vanille-extract*

Benodigdheden: springvorm (dia 24 cm)*, bakkwastje*, kom*, houten lepel*
(deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille)

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 130°C.
  2. Vet de springvorm in en bestrooi met wat bloem.
  3. Verkruimel de speculaas en meng de boter er doorheen. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
  4. Meng de suiker, de roomkaas en de zure room door elkaar. Voeg de bloem toe en dan één voor één de eieren. Voeg tot slot enkele druppels vanille-extract toe. Meng alles tot een egale massa.
  5. Giet het mengsel in de springvorm en bak 1 uur in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de taart afkoelen in de springvorm. Zet minimaal 2 uur, of nog beter, een hele nacht in de koelkast.
  7. Serveer met rood fruit of vruchtencoulis.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door 'Lara kookt voor u'.