Frambozentaart met lemon curd

Ingrediënten

• Bladerdeeg

• 115 gr roomkaas (bv. Philadelphia)

• 1/3 kopje kristalsuiker

• 2 el slagroom (vetpercentage 35%-40%), opgeklopt

• 1/3 kopje lemon curd*

• 1 kopje frambozen

• Poedersuiker

• Boter, om de bakvorm in te vetten

 

Benodigheden: taartvorm met losse bodem*, vork*, bakpapier, keramische bonen*, taartrooster*, beslagkom*, garde*, spatel*, meelzeef*

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Vet de taartvorm in en doe het bladerdeeg erin.
  3. Prik met een vork een paar keer in de deegbodem en bedek vervolgens met bakpapier.
  4. Bak de bodem 10 minuten met een bakvulling (bijvoorbeeld keramische bonen).
  5. Verwijder de bakvulling en strooi 1 eetlepel suiker over de deegbodem.
  6. Zet de bodem terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  8. Meng de roomkaas en de rest van de suiker in een kom tot je een glad beslag hebt.
  9. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe en meng nog ca. 1 minuut.
  10. Roer de lemon curd voorzichtig door dit mengsel.
  11. Verdeel het lemon curd-mengsel over de afgekoelde taartbodem.
  12. Versier met de frambozen en werk af met wat poedersuiker.