Amandel-perentaart

Ingrediënten:

• 200 gram amandelmeel

• 100 gram zachte roomboter + extra om in te vetten

• 2 theel. vanille-extract*

• 1 eetl. water

• snuf fijn zeezout*

• 3 eieren

• 150 ml Griekse yoghurt

• 3 eetl. honing*

• 2 eetl. geraspte sinaasappelschil (van 1 a 2 sinaasappels, liefst biologisch)

• 2 a 3 handperen (liefst biologisch)

 

Benodigdheden: kom*, schilmesje*, snijplank*, fijne rasp*, rechthoekige taartvorm met losse bodem, 36 x 13 cm*, bakpapier, vork*, eierklutser of garde*, taartrooster*

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille  

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180˚ C.

- Doe de ingrediënten voor het deeg – amandelmeel, boter, vanille-extract, water en zout - in een kom.

- Meng door elkaar met de hand en kneed tot je een mooi deeg hebt.

- Voeg eventueel nog wat extra amandelmeel of ander soort bloem toe als het deeg te veel plakt.

- Vet de taartvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Goed aandrukken!

- Verdeel het deeg over de vorm en druk stevig aan bij de randen.

- Prik met een vork gaatjes in de bodem.

- Bak de taartbodem 10-15 minuten in de oven tot de randen bruin kleuren.

- Haal de bodem uit de oven en laat even afkoelen.

- Klop de eieren los en meng met de Griekse yoghurt en de honing.

- Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.

- Halveer de peren (schillen is niet nodig) en snijd weer door de helft. Verwijder het klokhuis maar laat het steeltje zitten!

- Schenk het eier-yoghurtmengsel over de bodem.

- Verdeel de peren hierover, netjes om en om.

- Zet de perentaart in de oven en bak in 30-35 minuten mooi gaar en goudbruin.

- Laat afkoelen op een rooster voordat je de taart uit de vorm haalt. Zet hiervoor de vorm op een jampot en druk de randen voorzichtig naar beneden.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com