Rabarbercrumble

Ingrediënten:
• 500 gram rabarber
• 500 gram peer
• 2 anijssterren*
•  ½ cm gember
• 3 kardemompeulen*
• 1 el vanillesuiker
• 1 el bruine suiker
• boter

 

Voor de crumble:
• 100 gram hoeveboter
• 100 gram havermout
• 100 gram bloem
• 50 gram vanillesuiker

 

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, schaal*, ovenschaal*, pollepel*, kom*,
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Snijd de rabarber in stukjes.
  2. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  3. Doe het fruit samen met de specerijen en de suikers samen in een schaal en laat minstens 2 uur marineren.
  4. Haal het fruit uit het vocht en doe het in een ingevette ovenschaal.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Meng voor de crumble de bloem met de havermout. Wrijf er met je handen de boter door tot je een kruimelig deeg hebt.
  7. Verdeel de crumble over het fruit in de ovenschaal en zet ongeveer 30-40 minuten in de oven.
  8. Serveer de crumble warm of koud.

 

Tip: varieer met seizoensfruit, bv. ook lekker met appel en peer of met braambessen.

 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.