Rabarbercrumble

Ingrediënten:
• 500 gram rabarber
• 500 gram peer
• 2 anijssterren*
•  ½ cm gember
• 3 kardemompeulen*
• 1 el vanillesuiker
• 1 el bruine suiker
• boter

 

Voor de crumble:
• 100 gram hoeveboter
• 100 gram havermout
• 100 gram bloem
• 50 gram vanillesuiker

 

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, schaal*, ovenschaal*, pollepel*, kom*,
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
- Snijd de rabarber in stukjes.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
- Doe het fruit samen met de specerijen en de suikers samen in een schaal en laat minstens 2 uur marineren.
- Haal het fruit uit het vocht en doe het in een ingevette ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng voor de crumble de bloem met de havermout. Wrijf er met je handen de boter door tot je een kruimelig deeg hebt.
- Verdeel de crumble over het fruit in de ovenschaal en zet ongeveer 30-40 minuten in de oven.
- Serveer de crumble warm of koud.

 

Tip: varieer met seizoensfruit, bv. ook lekker met appel en peer of met braambessen.

 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.