Eitjes 'en cocotte' met spinazie en spek

Ingrediënten (voor 4 pers.):
• 4 eieren
• 4 plakjes spek
• 100 g verse spinazie
• scheutje room
• peper, zout, versgeraspte nootmuskaat*
• klontje boter
• 4 dikke sneden wit brood

Benodigdheden: braadpan*, ramekins*, bakkwastje*, broodmes*, snijplank*, broodrooster
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt wat boter in een pan en bak de spinazie kort aan. Giet overtollig vocht af. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Bak in een andere pan de plakjes spek tot ze krokant zijn.
- Beboter intussen de ramekins.
- Giet een scheutje room in een ramekin, leg er een plakje spek in en wat van de gebakken spinazieblaadjes.
- Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.
- Breek het ei voorzichtig in de ramekin.
- Bak ongeveer 10 min. op 180°C.

Deze eitjes zijn heerlijk met ‘soldaatjes’. Toast 4 dikke sneden wit brood en snij ze in reepjes. Serveer onmiddellijk.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.